Consulten Integrale Geneeskunde en AyurVeda

Hier ben je: Home / Consulten Integrale Geneeskunde en AyurVeda
Consulten Integrale Geneeskunde en AyurVeda

Consulten Integrale Geneeskunde en AyurVeda

In mijn praktijk voor Integrale Geneeskunde combineer ik de kennis van de moderne geneeskunde met de traditionele geneeskundige kennis van de AyurVeda. AyurVeda is erkend door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de WHO wil de toepassing ervan in de bestaande gezondheidszorgsystemen van haar lidstaten bevorderen.

De nadruk ligt bij AyurVeda op preventie: aan de hand van je stofwisselings-type kunnen de adviezen voor voeding en leefwijze op jouw persoonlijke situatie worden afgestemd. Zo kan je al iets doen aan je gezondheid, zonder dat je ziek bent, gewoon in het dagelijks leven. En mocht je klachten hebben, dan is het met het concept van je ‘stofwisselings-type’ (dosha) mogelijk om te begrijpen waar je klachten mee samenhangen. Met kruidenpreparaten is het mogelijk om orgaanspecifiek te werken. Door het ondersteunen van de lever bijvoorbeeld.

De klassieke Ayurvedische teksten vermelden ook yoga. De ayurvedische behandelingen hebben hetzelfde doel, namelijk ontwikkelen van optimale gezondheid en het ontplooien van de creative mogelijkheden die je in je hebt.

In mei geef ik weer consulten in IJzendijke, in het Aurin Yoga-centum.
Nieuwe datums worden later vermeld.

Afspraken kan je maken via 0320-218081
Kosten zijn terug te vinden op http://www.ayurveda-arts.nl

Dr. Gerrit Jan Gerritsma

Geef een reactie