Oog Yoga Workshop

Hier ben je: Home / Oog Yoga Workshop

Oog Yoga Workshop

Oog Yoga Workshop

In onze Westerse samenleving ontvangen onze ogen vaak een overdosis aan visuele prikkels. Het aantal uren waarin ze blootgesteld zijn aan computer,- smartphone- en tv-schermen, kunnen de oogspieren onder spanning komen te staan. Deze factoren kunnen leiden tot wazig zicht, achteruitgang van het zicht, irritatie van de ogen.

Oogoefeningen bestaan al duizenden jaren. In de workshop leer je deze eenvoudige, doeltreffende technieken om oogklachten te verzachten en geleidelijk aan weg te nemen. Ze kunnen het zicht verbeteren of volledig herstellen bij (leeftijdsgebonden) verziendheid, bijzienheid en astigmatisme. Ook aandoeningen van traankanaal, vermoeide ogen, droge ogen, cataract, gluacoom (afhankelijk van het exacte probleem), kunnen verzacht, deels of helemaal opgelost worden.

Afhankelijk van de duur van de workshop en de vragen/ oogproblemen van de deelnemers, wordt uit onderstaande een keuze gemaakt.

  • Korte theoretische uitleg over functie van het oog incl. werking van de spieren. Dit is belangrijk ivm spanning vs. ontspanning: veel oogprobelemen ontstaan nogal door te veel spanning op de oogspier.
  • Ontspanningstechnieken
  • Oogoefeningen zelf: palmen, perifeer zicht ontwikkelen, long swing, extreme close up, shiften, oogmassage technieken, hatha yoga voor de ogen
  • Tips voor werken aan de pc
  • Onder de aandacht brengen van spanningen in het bewustzijn. Ogen laten spanningen los als spanningen in het bewustzijn worden losgelaten.

Belangrijk: Brenge je lezenhouder/ brillendoos mee naar de workshop. De oogoefeningen worden zonder hulpmiddelen gedaan.

De deelnemers zitten op een meditatiekussen of op een stoel als het niet lukt om op een kussen te zitten. Zithouding is natuurlijk ook afhankelijk van het zit- materiaal dat ter beschikking is.

Praktische informatie

 

  • Zaterdag 5 oktober om 14 uur. De workshop wordt gegeven door Katty Reniers.
  • Prijs: 45€ pp voor een workshop van 3 uur.
  • De info uit de workshop wordt achteraf in detail aan de deelnemers via email bezorgd. De deelnemers weten zo duidelijk hoe ze preventief kunnen werken. Ze weten ook welke oefeningen ze specifiek voor hun aandoening kunnen toepassen met de juiste duur van de oefeningen.
  • Aanmelden? Contant te betalen op yoga is inschrijven, dit voorkomt dat deelnemers op het laatste moment annuleren.