ICE MAN Wim Hof – Workshop

ICE MAN Wim Hof – Workshop

6. augustus 2019

 Wim Hof alias ‘Ice Man’

De Wetenschap staat voor een raadsel!

Wat Wim Hof kan, is medisch gezien niet mogelijk, zo stelde Maria Hopman, hoogleraar fysiologie aan het Radboud Universiteit Nijmegen. Zij heeft Wim gedurende een koude fysiologisch onderzoek onderzocht terwijl hij tot de nek aan toe in een met 700 kilogram aan ijsklontjes gevulde cabine stond. Waar een ongetraind persoon waarschijnlijk zou sterven door onderkoeling en een te lage lichaamstemperatuur, heeft Wim dat risico nooit gelopen. Zijn lichaamstemperatuur bleef constant rond de 37 graden, terwijl Hopman had verwacht dat dit veel lager zou zijn. Zij denkt dat Wim mogelijk invloed kan uitoefenen op zijn autonome zenuwstelsel, wat onder andere de hartslag, ademhaling en bloedcirculatie regelt. Toch staat haar hoofd bol van de vragen, want hoe kan iemand drie keer zo hard zijn lichaam stoken zonder een verhoging van de hartslag? En hoe is het mogelijk dat Wim niet rilt en bibbert, terwijl dat de reactie van het lichaam is om ons op te warmen gedurende hevige kou? Hopman bijt zich vast en gaat het onderzoek naar Wim vervolgen. Wim gaat volgens eigen zeggen naar zijn pijnappelklier, die te maken heeft met bewustzijnsverruiming. ‘Die zet ik ‘aan-uit’. Dat kan ik neuronplastisch aantonen.

Kou is een kracht, dus psychisch moet je iets doen met jezelf. Zijn prestaties worden vaak vergeleken met die van monniken die aan Tummo-yoga meditatie doen. Volgens Wim is het gewoon een kwestie van wil.

Wim Hof komt naar Zeeuws Vlaanderen op uitnodiging van het Aurin Yogacentrum IJzendijke.

De yogi’s beweren al duizenden jaren dat zij in staat zijn buitengewone technieken toe te passen (siddhis) door het intens beoefenen van yoga.
Na het volgen van een workshop met Wim Hof afgelopen zomer zijn wij ervan overtuigd dat hij deze eeuwenoude technieken meester is. Sterker nog, hij kan het aan iedereen die zich wil inspannen leren. De meeste mensen kennen Wim van televisie, internet of via tijdschriften maar in levend lijve is het een bijzonder gedreven mens die door zijn authentieke enthousiasme iedereen mee krijgt om open te staan voor zijn “no-nonsense” aanpak.

Je bent van harte welkom om mee te doen met deze bijzondere workshop in het groene achterland van Zeeland. Haal meer uit jezelf, durf de kracht in jezelf omhoog te halen!

Sterk je lichaam en geest, maak je weerbaar tegen ziektes.

Luid applaus klonk er van Nederlanders, Duitsers, Amerikanen en Chinezen als de Iceman weer een record verbrak. Wim Hof is misschien in andere landen nog wel bekender dan in zijn eigen land door het alsmaar verbreken van records. Hij was te zien op de Duitse, Amerikaanse en Chinese televisie als hij opnieuw een record vestigde door zolang mogelijk in een cabine te zitten, waarbij het ijs hem tot aan zijn nek stond. Toch is hij ook regelmatig te gast bij de Nederlandse en Belgische televisie waar iedereen met verbazing kijkt naar zijn buitengewone prestaties. Wim heeft hiermee aangetoond waar het menselijk lichaam toe in staat is zodra je jezelf daar fysiek en mentaal toe zet. Hoewel de Iceman nog altijd een uitdaging ziet in het verbeteren van zijn huidige prestaties, ziet hij nu vooral de uitdaging om jou te laten inzien welke mogelijkheden van je lichaam je allemaal onbenut laat. Door de juiste training en oefeningen maak je je lichaam sterker en
weerbaarder tegen ziektes.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: