Workshop Oog Yoga

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Workshop Oog Yoga

5. oktober 2019 om 14:00 - 17:00

€45

In onze Westerse samenleving ontvangen onze ogen vaak een overdosis aan visuele prikkels. Door het aantal uren waarin ze blootgesteld zijn aan computer- smartphone- en tv-schermen, kunnen de oogspieren onder spanning komen te staan. Deze factoren kunnen leiden tot wazig zicht, achteruitgang van het zicht en irritatie van de ogen.

Oogoefeningen bestaan al duizenden jaren. In de workshop leer je deze eenvoudige, doeltreffende technieken om oogklachten te verzachten en geleidelijk aan weg te nemen. Ze kunnen het zicht verbeteren of volledig herstellen bij (leeftijdsgebonden) verziendheid, bijziendheid en astigmatisme. Ook aandoeningen van traankanaal, vermoeide ogen, droge ogen, cataract, glaucoom (afhankelijk van het exacte probleem), kunnen verzacht, deels of helemaal opgelost worden.

Afhankelijk van de duur van de workshop en de vragen/ oogproblemen van de deelnemers, wordt uit onderstaande een keuze gemaakt.

 • Korte theoretische uitleg over functie van het oog incl. werking van de spieren. Dit is belangrijk ivm spanning vs. ontspanning: veel oogproblemen ontstaan nogal door te veel spanning op de oogspier.
 • Ontspanningstechnieken
 • Oogoefeningen zelf: palmen, perifeer zicht ontwikkelen, long swing, extreme close up, shiften, oogmassage technieken, hatha yoga voor de ogen
 • Tips voor werken aan de pc
 • Onder de aandacht brengen van spanningen in het bewustzijn. Ogen laten spanningen los als spanningen in het bewustzijn worden losgelaten.

Belangrijk: Breng je lezen houder/ brillendoos mee naar de workshop. De oogoefeningen worden zonder hulpmiddelen gedaan.

De deelnemers zitten op een meditatiekussen of op een stoel als het niet lukt om op een kussen te zitten. Zithouding is natuurlijk ook afhankelijk van het zit- materiaal dat ter beschikking is.

Praktische informatie

 • De deelnemers hebben dus niet de plaats nodig die ze nodig hebben bij de traditionele yoga. (Benen, armen, enz omhoog, zijwaarts heel breed kunnen gaan, enz)
 • Het zitten wordt afgewisseld met oefeningen in staande oefeningen.
 • We kunnen ook buiten oefenen bij goed weer en als er rustige locatie buiten is, dichtbij.
 • Het is fijn als er ramen zijn waardoor natuurlijk licht naar binnen valt en waardoor we ver naar buiten kunnen kijken. Geen probleem als dit niet zo is.
 • De info uit de workshop wordt achteraf in detail aan de deelnemers via email bezorgd. De deelnemers weten zo duidelijk hoe ze preventief kunnen werken. Ze weten ook welke oefeningen ze specifiek voor hun aandoening kunnen toepassen met de juiste duur van de oefeningen.
 • Prijs: 45€ pp voor een workshop van 3 uur. De workshop kan, indien gewenst, korter of langer duren.
 • Aanmelden? Contant te betalen = inschrijven, dit voorkomt dat deelnemers op het laatste moment annuleren.
[cmsms_contact_form_sc formname="8861" email="yogacentrum@zeelandnet.nl"]

Gegevens

Datum:
5. oktober 2019
Tijd:
14:00 - 17:00
Kosten:
€45
Evenement Categorie:

Organisator

Katty Reniers
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Aurin Yogacentrum IJzendijke
Minnepoortstraat 6
IJzendijke, Zeeland 4515BC Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0117301919
%d bloggers liken dit: